Home » hoe het ooit begon ......

hoe het ooit begon ......

In 1980 kwamen wij voor de eerste keer in aanraking met de Staffordshire Bull Terrier via de oom en tante van mijn man . Deze hadden een black brindle reu en dat vonden wij een geweldige hond .

Wij woonde beide nog thuis maar toch had dit ras ons hart geraakt vanaf dag 1 en zijn wij op zoek gegaan naar een goede fokker . Zo kwamen wij in 1981 terecht in Lelystad

In lelystad bij de Hr Dijkstra kochten wij onze eerste stafford een zoon van Melmar the Cocker Junior x Melmar Empress Laura zijn stamboom naam Djenghis Kahns First Black Beauty roepnaam Jablan. Dit reutje heeft ons besmet met het stafford virus voor het leven . Wat een geweldige gezinshond hadden we hieraan . Nadat wij helaas op 8 jarige leeftijd afscheid moesten nemen van onze Jap zoals wij hem noemde is er een aantal jaar geen hond in ons gezin geweest ,tot het in 2000 weer begon te kriebelen na wat zoek tochten want we waren er helemaal uit in de honden wereld werden we verwezen door een andere kennel naar een nestje in Limburg. 

Bij kennel v Manensheide kochten wij toen King v Manensheide een lief rood reutje en na 6 mnd een pied teefje Jane v Manensheide deze 2 waren onafscheidelijk , nooit hebben we meer 2 honden gehad die zo een eenheid vormde . Groot was toen ook het verlies voor Jane toen haar maatje haar ontviel na een paar maanden alleen en heel eenzaam hebben wij besloten toch er een pup bij te kopen en zo gezegd kwam Dutch Diamond Cody v Manensheide en die sleepte Jane er doorheen . Hij was  niet zo dik met Jane als King maar ze vond het leven weer leuk . Met Cody zijn we voor de eerste keer een show gaan doen mede doordat mensen op de hondenschool ons daar aanspoorde . Het resultaat was er naar Nederlands kampioen , topstafford 2010  . Wij hebben ontzettend genoten van deze kanjer die ons veel te vroeg is ontvallen . In de tussentijd is ook Gipsy Girl v Manensheide bij ons komen wonen en hebben wij daar ons eerste nestje mee gefokt onder onze kennelnaam Jarostaffs . 

Uit ons eerste eigen nestje is Kaya gebleven Jarostaffs American Dream en uit het tweede nestje van Indy,( Buffel) Jarostaffs Believe In Yourself . In 2015 is er een teefje bij ons komen wonen van de kennel Sennyards en dit is Iris  Sennyards Addicted To You.  . Uit het 2e nestje van Jarostaffs American Dream is een reutje gebleven dat de naam Jarostaffs Dutch Dream (Tank) heeft gekregen . Kaya en Tank wonen bij onze zoon en schoondochter . Samen met ons drietal van nu zijn wij actief in de gehoorzaamheid , showen , fietsen en wandelen en veel plezier hebben met alles wat op ons pad komt. 

Dit was in een notendop het verhaal van het ontstaan van hobby kennel Jarostaffs  zo af en toe hebben wij een nestje pups voor de liefhebber van dit ras.

 

DENK GOED NA WANT EEN HOND IS VOOR HET LEVEN EN NIET VOOR EVEN !!!

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb